2019-08-12 07:26:52• hírek • Közlemény

Haldarabkák és Remus Miron nonkonformista zenei világa a vetési Fesh Festen

Kép: Béla Benedek
Kép: Béla Benedek

Szatmár megye első, kizárólag a halra és az abból készült ételekre koncentráló gasztronómiai fesztiváljának Vetés ad otthont szeptember 7-én. Ezt már mindannyian tudjuk.

Horgász- és halászléfőző versenyek, illetve a sok egyedi halas étel mellett ez a fesztivál nonkonformitásában igyekszik varázslatos keverékét nyújtani az autentikus hagyománynak és a modern kor követeléseinek megfelelő tálalásnak, újraértékelve ezzel a tradíciót. Az esemény eltökélt szándéka, hogy ösztönözze a hal fogyasztását – annak minden élvezhető formájában és változatában. A jó kedélyű ambientális hangulat megteremtéséhez, amely meghozza az étvágyunkat a különböző halas ételekhez, zenére is szükség van. Jó zenére, nem háttérzajra.

 

 

Ennek érdekében a Fish Fest szervezői gondoskodtak néhány kivételes tehetségű, profi (nem holmi parkokból összeszedett újrahasznosított improvizációk) előadó jelenlétéről. A különböző meghívott vendégek mellett lesz valaki – eredeti, a konvenciókhoz nem ragaszkodó, empatikus és tapasztalt –, aki a zenei aláfestést biztosítja egész nap: Remus Miron.

 

Remus Miron megszállottja a zenének és a hanglemezeknek, gyűjteménye meghaladja a 10.000 (!) lemezt és kizárólag ezekből állítja össze repertoárját. Élő példája annak, hogy a zene iránti szenvedély és érdeklődés ténylegesen lehet korlátok nélküli -  a szvingtől a dzsesszig, a poptól a disco-funkig, a rocktól a rendszerváltás előtti idők - amikor nehezen lehetett hozzájutni a hanghordozókhoz - román zenéjéig őt minden érdekli.

 

 

A civilben brassói kataszteri szakértő, Remus Miron mindemellett zenei dizájner és extrém sportteljesítményeiről is ismert. Több nemzeti rekordot is tart maratoni úszásaival: egyetlen román úszó sem úszott le megállás nélkül nagyobb távot (60,7 kilométert) és hosszabb időt (24 órát), mint ő. Ezen kívül ultratriatlonista is. Teszi mindezt legtöbbször jótékonysági célból.

 

A Fish Fest gasztronómiai és horgászati jellege kétségtelenül igazolni tudja majd, hogy egy ilyen egyedi rendezvény is, amely a hagyományos halételek kedvelőinek szól, kaphat egy olyan zenei szőnyeget, amely gazdagítani tudja a fesztivál hangulatát.

 

 

A vetési FISH FEST finanszírozását az Európai Unió Európai Tengerügyi és Halászati Alap Operatív Programja biztosítja vissza nem térítendő támogatás révén. A projekt neve: Fenntartható fejlődés Vetés községben a helyi értékek felhasználásával. Haszonélvező: Vetés község

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: